Kladdkaka med daimgrädde!

Den här supergoda kakan gjorde jag till alla  dag!

Receptet:

Kladdkakan: 200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl 
1 krm salt

Daimgrädde:2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim eller en förpackning med daimkulor  ( då slipper man att skära till daimbitarna)



Gör så här:
1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa äggen lätt tillsammans med sockert och rör ner och rör ner chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ungnen i 200 grader i 14-15 min!:)
Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
5. Loss kakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker.
6. Blanda ner daimkulorna i grädden.
Eller om du tar 2 dubbelförpackningar daim så krossar du daimen grovt och blanda i det mesta i grädden.
Bred grädden ovanpå kakan och och om du vill dekorera med krossad daim!!!:D

KLAR!!!!

(han inte ta någon egen bild för då var redan halva kakan uppäten!:P)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0